Wasabiset avokadokupit ruisnachoilla höystettyinä vievät kielen mennessään! Ne ovat herkullinen yhdistelmä pirteää terävyyttä ja pehmeyttä. Avokadon kuoriin tehtyinä nämä pienet, suolaiset herkut myös näyttävät viehättäviltä ja sopivat täydellisesti illanistujaisten naposteltaviksi tai isommankin ruokatilaisuuden alkupaloiksi. Tee wasabi-avokadoherkku avokadon kuoreen ja dippaa ruisnacholla! Mikäli pidät avokadon ja wasabin mausta, ihastut taatusti näihin.
Olen ollut aloittamassa pientä blogilomaa näin kesän kunniaksi jo lukuisia kertoja. Ei hyvin mene sen suhteen... Täällä ollaan taas, kukkuu! ;) Jonkun pitäisi naksauttaa luovuusvaihde pois päältä aivoistani - ei se tauko muuten taida toteutua.
Tällä kertaa tarina menee näin: ensin oli ruisnachot. Sitten huomasin mieheni tuoneen kaupasta pussillisen avokadoja. Käytin yhden puolikkaan lounassalaattiin. Jäin tuijottamaan tyhjää avokadon puolikasta - voi miten ihastuttava! Mitähän siihen voisi laittaa tarjolle? Hmmm... No, luonnollisestikin jotain avokadosta tehtyä. Ehkä jonkinlainen alkupala.... Sitten muistin ruisnachot. - Ne pitäisi ehdottomasti sisällyttää siihen! Mikä sopisi avokadon kanssa yhteen? Jostain mieleeni ponnahti kaksi ainesosaa: majoneesi ja terävyyttä tuomaan wasabi. Sitten vain testaamaan. Ripaus suolaa ja pikkuisen mustapippuria. Ooh, lopputulos oli kertakokeilemalla täydellinen! Oi, intuition voimaa! :)
Koska jaettu ilo on kaksinkertainen ilo, niin tässäpä ohje teidänkin iloksi.
En seuraa aktiivisesti ruokablogeja tai muitakaan ruokainspiraation lähteitä. En siis
osaa sanoa, onko tällainen Wasabinen avokadokuppi jo kehitetty jossain aiemmin. - Lähes kaikkihan nyt on kuitenkin jo keksitty siellä sun täällä. Tässä kohtaa resepti kuitenkin pulpahti omasta päästäni. Ja miksikö tämän kerron? Ihan vain siksi, että arvostan avoimuutta ja minusta on teitä lukijoitani kohtaan reilua kertoa avoimesti, onko idea täysin omani, jostain mukailtu tai täysin valmiin ohjeen mukaan tehty.
Lempeän leppoisaa sunnuntaita! :)
Onpas herkullisen näköistä. Katsoin kerran kaupan valmisdippijauhetta jonka piti olla wasabia, eihän siinä edes ollut wasabia vaan jotain sinappijauhetta. :D Taidanpa tehdä tällä ohjeella joku kerta.
VastaaPoistaKiitos, hyvää olikin kyllä!:) Joo ne valmisdipit on muutenkin usein täynnä kaikenmaailmam ylimääräisyyksiä, aromivahventeita yms.
PoistaPitääpä testata :)
VastaaPoistaSuosittelen! Ois kiva kuulla mitä tykkäsit, jos kokeilet. :)
Poista